Mencari Sabun Mandi untuk Kulit Kering dan Gatal?

Tahukah anda, pemilihan sabun mandi dan muka yang salah merupakan antara punca kulit kita menjadi lebih kering?

Kebanyakan sabun di pasaran mempunyai bahan penyebab iritasi kulit seperti Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES) dan paraben

Segelintir pengguna tidak mengalami sebarang kesan, namun penggunaan bahan-bahan tersebut dalam rutin penjagaan harian secara berterusan akan menyebabkan kulit menjadi cepat kering dan sensitif.

Bagi yang mengalami masalah kulit kering, mereka akan memakai krim pelembap. Namun, dalam tempoh waktu yang singkat, kulit akan menjadi kering semula dan mengakibatkan kegatalan.

Dengan Pink Salt Beauty Soap SERI AISHAH, kulit akan kekal lembap dalam tempoh yang lebih lama, jadi kegatalan pun berkurang!  

Adakah Anda Mengalami Masalah Seperti Di Bawah?

Kulit Kering

Adakah anda kerap berada di luar atau duduk di pejabat berhawa dingin? Cuba perhatikan adakah kulit anda kelihatan tegang, kasar atau bersisik? Bibir dan tumit kaki pun turut merekah? 

Ha, kalau nak tahu suhu yang terlalu panas atau terlalu sejuk boleh menjadi punca kulit kering. Ditambah pula dengan tidak meminum air yang cukup, pastinya menyebabkan kulit kita terhidrasi.

Eczema

Penyakit eczema, atau dikenali sebagai dermatitis, merujuk kepada keadaan kulit yang boleh menyebabkan masalah kekeringan, bersisik, kemerahan, dan gatal-gatal. Selalunya kanak-kanak kerap mengalami eczema ini, namun orang dewasa juga tidak terkecuali.

Bagi penghidap eczema, penggunaan sabun mandi untuk kulit kering dan gatal yang sesuai adalah WAJIB sebab gatalnya tu memang tak boleh bawa bincang!

Kulit Berjerawat & Berminyak

Apabila anda bekerja di kawasan terbuka dan terdedah kepada habuk seperti membuka gerai jualan atau menjadi penghantar makanan, kulit akan jadi lebih cepat berminyak dan berpeluh.  Sebab itulah muka dan badan kita jadi berjerawat.

Bila dah berjerawat, kita pun nak cepat-cepat hilangkannya. Kita pun gosok dan cuci muka kuat-kuat dengan tujuan nak bersihkan kotoran jerawat. 

Salah tu! Sebenarnya, mencuci muka dengan kasar sama ada menggunakan alatan seperti kain atau span atau produk pencuci boleh menyebabkan kulit hilang kelembapan. Apabila ini terjadi, kelenjar minyak muka akan lebih aktif menghasilkan minyak. 

Oleh itu, penting untuk menggunakan produk yang mesra kulit dan mencuci muka dengan lembut. 

Jangan Bimbang, Setiap Masalah Pasti Ada Solusi!

Pink Salt Beauty Soap SERI AISHAH

Jom tukar sabun muka dan badan kepada Pink Salt Beauty Soap SERI AISHAH!

 • Amat sesuai dijadikan sabun mandi untuk kulit kering dan gatal.
 • Sabun semula jadi berasaskan garam bukit Himalaya dan shea butter membantu melembutkan, membersihkan dan merawat kulit kering dengan sifat anti-bakterial lembut dari garam bukit SERI AISHAH.
 • Tanpa bahan penyebab iritasi kulit seperti SLS/SLES dan paraben.
 • Berat: 80g
 • Produk buatan Malaysia

Keistimewaan Pink Salt Beauty Soap SERIAISHAH

Sabun mandi untuk kulit kering dan gatal ini amat sesuai untuk kulit sensitif kerana tidak mengandungi bahan yang kasar. Mengandungi garam bukit SERI AISHAH, sabun ini boleh juga dijadikan mandian garam ekspres.

Istimewanya, dengan 1 sabun sahaja boleh bantu anda menyelesaikan pelbagai masalah. Ha, macam mana tu? 

Penggunaan di bahagian kepala membantu menghilangkan kelemumur. Gunakan di muka bagi menghilangkan masalah jerawat serta di bahagian badan jika anda mengalami kulit gatal. Dalam masa yang sama, sabun ini boleh juga dijadikan scrub di tumit kaki.

Senang cerita, sabun ini sangat sesuai digunakan from head to toe!

Testimoni Pengguna Pink Salt Beauty Soap SERIAISHAH

@pembekalgarambukit Pening fikir produk apa nak guna bg hilang kulit berminyak, jerawat dan jerawat. haa ni kita kongsi kan 😉 #kulitberminyak #jeragat #jerawat #kulitkering #tumitmerekah #hilangjerawat #kulitsihat #sabunmukalelaki #garamsihat ♬ Happy Mood - AShamaluevMusic
@pembekalgarambukit Misi hilangkan kulit gatal! rimas kan bila kulit kering, eczema ke, alergik ke, habis kulit gatal². kadang garu jd lagi teruk. Bila pakai sabun garam seri aishah ni, bukan gatal je hilang, kulit pun jd lembut dan lembab je kulit. kenapa perlu kulit yg lembab? kalau kering tu lah boleh jd gatal tau. #garambukitseriaishah #garamseriaishah #pemboronggaram #sabun #sabunnatural #sabunviral #sabunorganik #sabunorganic #sabuneczema #sabunjerawat #sabunjerawatpunggung #sabunjerawatbadan #kulitgatal #kulitgatalgatal #kulitgataldankering #daki #buangdaki #sheabutter ♬ original sound - Eda Ezrin

Adakah Sabun Mandi untuk Kulit Kering dan Gatal ini Selamat Digunakan?

Sudah tentulah selamat! 

Sabun mandi untuk kulit kering dan gatal ini berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Pink Salt Beauty Soap SERI AISHAH sudah bernotifikasi dengan Bahagian Regulatori Farmasi Negara

 

Garam SERI AISHAH yang digunakan dalam Ramuan Pendetoks ini mendapat pengiktirafan seperti di bawah: 

 1. Sijil Halal Pakistan yang diiktiraf JAKIM
 2. Sijil food Safety (FSSC22000)
 3. Certificate of analysis
 4. Technical datasheet
 5. Allergens declaration food labelling

Jadi, sudah pastinya produk ini selamat digunakan!

Kelebihan Pink Salt Beauty Soap SERIAISHAH

Kelebihan sabun mandi untuk kulit kering dan gatal ini berbanding produk lain termasuklah:

 • Lulus NOT KKM
 • Bebas PARABEN
 • Bebas SLS
 • Bebas SLES
 • Natural Product
 • Hypoallergenic
 • Diperbuat daripada Garam Himalaya SERI AISHAH dan Shea Butter

Kelebihan Pertama

Sebab itulah sabun mandi untuk kulit kering dan gatal ini sesuai untuk semua jenis kulit (kulit kering, kulit berminyak, dan kulit sensitif). Bagi penghidap kulit kering, penggunaan sabun ini membantu melembapkan kulit agar tidak kering dan menjadi gatal. 

Kulit kering selalunya bersisik je kan? Jadi, sabun ini boleh dijadikan sebagai scrub untuk exfoliate kulit, lantas dapat membuang sel kulit mati kita. Jadi, kulit pun akan kekal lembap dan sihat! 

Kelebihan Kedua

Penggunaan Pink Salt Beauty Soap SERI AISHAH secara konsisten dapat membantu mengurangkan masalah kulit seperti gatal-gatal, psoriasis, kurap dan kulit kering. Kandungan garam Himalaya SERI AISHAH berfungsi dalam memperbaharui sel kulit agar kekal sihat.

 

Bagi individu yang mengalami eczema, sabun mandi untuk kulit kering dan gatal ini sesuai dijadikan sabun muka dan badan. Istimewanya, sabun ini boleh digunakan di keseluruhan badan. Contohnya, bagi yang mengalami eczema kulit kepala, anda boleh sabunkan di kepala untuk menghilangkan kelemumur dan kegatalan kulit kepala.

Senang cerita, sabun ini sesuai digunakan from head to toe!

Kelebihan Ketiga

Pink Salt Beauty Soap SERI AISHAH bukan sahaja digunakan sebagai sabun mandi untuk kulit kering dan gatal. Individu yang mengalami masalah kulit berjerawat dan berminyak juga boleh menggunakannya.

Sabun ini boleh dijadikan mild cleanser di mana kandungan garam Himalaya SERI AISHAH dapat membantu mengawal minyak di kulit. Apabila kandungan minyak atau sebum terkawal, muka dan badan kita pun tak tumbuh jerawat tau! 

Cara Menggunakan Pink Salt Beauty Soap SERIAISHAH

Cara Penggunaan:

 1. Basahkan sabun, gosok di tangan. Ambil sabun cuci di muka, badan, dan kaki.
 2. Basahkan sabun dan gunakan terus di kulit untuk exfoliate kulit.
 3. Gosok di tumit kaki yang kering untuk membantu melembutkan semula tumit kaki anda.

*** Sabun ini kurang buih untuk memastikan kulit anda dapat nutrisi yang baik. Sabun yang mempunyai buih yang banyak cenderung jadikan kulit mudah kering.

SILA AMBIL PERHATIAN!

❌   Jangan sental kuat di muka badan dan kulit bermasalah. Sebaiknya, tekap-tekap sahaja. Penggunaan sabun adalah secara lembut sahaja kerana sifat garam yang menghakis kulit.

Cara Penyimpanan:

 • Simpan di tempat letak sabun atau tempat yang kering. 
 • Jangan letakkan sabun di tempat besi untuk mengelakkan besi daripada berkarat disebabkan oleh kandungan garam.

Dapatkan Pink Salt Beauty Soap SERIAISHAH

Promosi Terkini!

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba sabun mandi untuk kulit kering dan gatal dengan harga mampu milik ini!

 

Kenapa kami kata mampu milik?

1 sabun berharga RM25 

 

Harga pasaran adalah RM50, tapi SERI AISHAH berikan harga pengenalan iaitu RM25 sahaja.

Rugilah kalau anda tak grab!