Rendam kaki Garam Bukit Lada Hitam bagus untuk buang angin

beli rm100 percuma garam botol
Raya kita kongsi garam bukit bersama
April 21, 2021
bersalaman semasa hari raya
11 Tips Gembirakan Ibu Bapa Anda
May 12, 2021

Rendam kaki Garam Bukit Lada Hitam bagus untuk buang angin

Dah banyak review kata ramuan ni bagus. Jiran lama #TeacherMama kena mild stroke, sampai lemah tak boleh jalan, alhamdulillah dah sembuh. Kembali cergas dengan izin Allah asbab ramuan ni.

Ada yang kata keluar angin dari badan, dan badan kembali cergas.

Apa yang paling trigger mama nak cuba ialah.. ia bagus untuk melawaskan sistem badan. Hihihi.. sesuai dengan misi mama nak kurus ni kan.
.

Baru cuba malam tadi, sambil berbual dan meneman Pak Incik makan, mama tenyehkan kaki atas ramuan ni.. memang angin menderu keluar. Membelahak sendawa berturutan. Betis rasa lenguh dan berdenyut. POWER!

Paling ketara, sepanjang sejam sesi, 1.5L air kosong habis. Automatik rasa haus. Minum. Haus. Minum.

Lepas sejam tu, kaki rasa melekit, tapi tak basah. Cuma ada garam-garam halus melekat. Bersihkan dan mama pun bangun dari kerusi. Kaki tak terhincut. Wow!

Dulu kan mama pernah retak kaki. Sejak tu, kalau bangun dari duduk saja, memang akan terhincut-hincut. Kalah atuk nenek berjalan. Malam tadi, segar tak rasa pun sengal tu. Alhamdulillah, hepi.

Tidur pun, nyenyak. Sampai alarm Pak Incik bunyi pun tak sedar. Nasib baik masa alarm tahajjud tu, mama sedar. Again, bangun tidur pun segar. Kaki tak bisa-bisa bila menapak tu.
.

Pagi Sabtu macam biasa, mama ada kelas back to back. Dan sesambil tu, biasalah, homeschooling dak Zharif. Biasa, mama tak boleh nak brain banyak benda lama. Jam 11 gitu, nak pitam dah. Kena stop.

Sleepy dan exhausted. Kena nap dulu untuk recharge.

Tapi alhamdulillah, sampai taip post ni jam 12, masih segar.
.

Ramuan ni katanya boleh ulang guna sampai 30 hari. Insya Allah, doakan mama konsisten ya. Nanti mama share lagi apa kesan-kesannya.
Ambil sebotol ramuan garam

  1. Masukkan dalam bekas besar, muat 2 kaki kita.
  2. Letak kaki saja. Sesekali, gerak-gerak juga sebab rasa lenguh dan berdenyut.
  3. Tak perlu tambah air tau. Kasar-kasar gitu je.
    .

Korang cubalah, nanti share apa kesan-kesannya.

Kredit: Like Suka TV

Leave a Reply

Your email address will not be published.