4 Cara merawat masalah rambut gugur, kelemumur, kering

4 Cara Elak Buah Epal Lebam dan Sentiasa Segar
Kepentingan sijil HALAL garam bukit
4 Cara Elak Buah Epal Lebam dan Sentiasa Segar
Kepentingan sijil HALAL garam bukit
Show all

4 Cara merawat masalah rambut gugur, kelemumur, kering

Ramai yang cuba dan mencari pelbagai produk untuk masalah rambut. Ada yang pernah mencuba menggunakan bahan alamai atau semulajadi seperti garam bukit himalaya? Bahan yang sellau ada di rumah dan di dapur, kebiasaanya digunakan untuk memasak, tetapi rupanya garam bukit himalaya Seri Aishah ini ada pelbagai kebaikkannya.

Garam Bukit Seri Aishah mempunyai lebih 80 mineral dan menawarkan pelbagai manfaat kepada tubuh juga kerana ia diproses secara minima.

Ditemui di kaki bukit Himalaya Pakistan, garam merah jambu mengandungi banyak mineral, termasuk magnesium dan kalium. Menggunakan bahan ini dalam DIY boleh memberikan anda kulit dan rambut yang sihat. Ia juga boleh digunakan sebagai rendaman kaki untuk merehatkan otot dan melegakan kesakitan. Berikut adalah beberapa cara lain anda boleh menambah ramuan ini pada rutin kecantikan anda.

Banyak orang yang menggunakan garam bukit untuk mempercantik rambut, karena garam ini ternyata memiliki banyak kebaikan bagi kesihatan rambut.

1. Mengatasi masalah rambut kering

Garam bukit Seri Aishah dapat menjadi pengendali kelembapan rambut. Rambut yang terlalu kering akan mudah gugur dan terlihat kusam, sedangkan rambut yang terlalu lembab akan mudah berminyak dan terlihat tidak bersih. Garam bukit dapat membantu menyeimbangkan kelembapan rambut sehingga rambut tidak terlalu kering maupun terlalu lembab.

2. Mencegah kebotakan , dan masalah rambut gugur

Garam Bukti Seri Aishah dapat meningkatkan aliran darah ke akar rambut. Aliran darah yang baik ke akar rambut akan membantu pertumbuhan rambut yang sihat. Selain itu, garam bukit juga dapat membantu mengurangi kebotakan dan masalah rambut gugur.

3.Membersihkan dan menghilangkan kelemumur

Garam bukit Seri Aishah dapat membersihkan rambut dengan lebih baik. Garam bukit dapat mengangkat kotoran yang terjebak di rambut dan membuat rambut terasa bersih dengan lebih terasa lembut.

Ia juga membantu mengurangi jumlah kelemumur yang muncul di kepala, karena garam bukit memiliki sifat antifungal yang dapat membunuh jamur yang menyebabkan kelemumur.

4.Tingkatkan volume rambut jadikan rambut cantik 

Garam bukit dapat membantu meningkatkan volume rambut, karena garam bukit dapat membantu mengembangkan rambut dan memberikan tekstur yang lebih tebal.

Jadi, garam bukit merupakan salah satu cara yang efektif untuk mempercantik rambut. Jika Anda ingin rambut yang sehat, bersih, dan tebal, coba gunakan garam bukit sebagai salah satu produk perawatan rambut Anda.

Dapatkan antara ramuan DIY untuk spray rambut garam bukit di sini:

https://abeautifulmess.com/pink-salt-hairspray-recipe/

Pilih garam Seri Aishah sebagai menyelamat rambut anda! Pelbagai guna dan mudah digunakan.

garam bukit seri aishah himalaya natural pink merah putih kristal hitam hunza kasar halus masak masakan mandi mandian rendam rendaman kaki spa oem borong aroma lampu bantal scrub kulit kepala rawatan islam minum air muka kusam ruqyah khasiat sihat khasiat kebaikan kala namak spray mineral beriodin iodin non-iodin energy water himalayan salt agent seasoning distributor halagel faiza CED saji Epsom

Garam Bukit Himalaya Seri Aishah

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *